Dr. med. Fatos Kojqiqi

Kardiokirurg

 

 

Edukimi:

1990-1995 Shkolla e mesme e mjeksisë “ Dr.Ali Sokoli“ Prishtinë

1995-1996 Gjuha gjermane: Karl Franzens Universität – Graz, Austria

1997-2004  Fakulteti i Mjekësisë: Karl Franzens Universität Graz, Austria

2004-2007 Medizinische Universität Graz, Austria

Eksperienca Profesionale:

2007-2014 Specializant në Kardiokirurgji – Deutsches Herz Zentrum Lahr -Gjermani, Prof.Ennker, Prof. Bauer

2014-2015  Specialist i Kardiokirurgjisë- Kardiokirug – DHZL Gjermani, Prof.Sodian

Prill 2015  Provimi i Kardiokirugjisë në Karlsruhe BW, Gjermani

Tetor 2015 Kardiokirurg – Spitali Amerikan – Prishtinë

06.2017 Kardiokirug- Spitali Amerikan 3 Tiranë

2018-2019 Ligjerues në Kollegjin AAB,  Prishtinë

2020   Kardiokirug në Millennium Hospital-Prishtinë

Antar aktiv në:

ÄK BW- Landesärztekammer Baden-Württemberg

EACTS – European Association for Cardiac-Thoracic Surgery

DGTHG – Deutsches Gesellschaft für Thorax-,Herz und Gefäßchirurgie

OMK – Oda e Mjekëve te Kosovës

U.M.SH. -Urdhri i mjekëve Shqipëri

Trajnime dhe Pjesëmarrje:

2008- 2009 Ekokardiografi – DHZB, Berlin

2010 Kurs intensiv bazik dhe specifik në radiologji dhe çertifikim “ Mbrojtja dhe aplikimi i rrezatimit ne Radiologji“

08.2011 Seminar Kardiokirugji DGTHG – Hamburg

02.2012 Seminar Kardiokirurgji DGTHG – Freiburg,

11.2012 Seminar Kardiokirurgji DGTHG – Berlin

01.2013 Kurs intensiv në TEE – Deutsches Herz Zentrum München, Technisches Universität München

2013 Valvulat dhe Kirurgjia e Aortes, Anomali te zemres tek adultet HLB – Zürich

02. 2013, Seminar Kardiogirurgji DGTHG

09.2013 European Masterclass“ Arterial Revascularisation CABG“ Oxford, D.Taggart

02 2014 Seminar Kardiogirurgji DGTHG, Freiburg

06.2014 Seminar intensiv ne “ Psychosomatik dhe Psychotherapie“ -Akademie Südbaden, Rehaklinik Glotterbad

Shkurt 2015 Seminar Kardiogirurgji DGTHG

2013 Bypass Kirurgji, D.Taggart

2014 Kirurgjia e Valvules Mitrale P. Perier

2014 Trajnim OPCAB, P.Sergeant

2016 Seminar Kardiokirurgji – DGHTG Leipzig

07 2016 „Minimally Invasiv Surgery In Adult Cardiac Surgery “ EACTS  Windsor UK

07.2017 Trajnim 3 javor në „Minimally Invasiv Mitral Valve Surgery“ DHZB Berlin, Prof.Falk

05.2018 AATS Aortic Symposium – American Association for Thoracic Surgery, New York USA

05.2018 AATS 98th Annual Meeting, American Association for Thoracic Surgery, San Diego USA

06.2019 Trajnim 1 javor në“ Minimally Invasiv Surgery in Adult Cardiac Surgery“ Beaumont Royal OAK Michigan USA, Prof.Sakwa

Pjesëmarrje :

Pjesëmarrës ne IMCA 2 Tiranë 2016

Ligjerues në IMCA 3   Tiranë 2017

Ligjerues në IMCA 4   Tiranë 2018

Pjesemarrës aktiv në Workshop të rrugëve të frymarrjes , 2019 Prishtinë

Kirurgjitë:

Revaskularizimi i zemrës: CABG- Coronary Artery Bypass Graft Surgery

OPCAB – OFF PUMP Coronary Artery Bypass Graft

TOPCAB- Total Arterial OPCAB

Kirurgjia minimale e Valvulës aortale

Kirurgjia minimale e Valvulës mitrale dhe trikuspidale

Kirurgjia e Valvulave të zemrës

Rekonstrukcione / Reparim i Valvules mitrale, trikuspidale, aortale

Kirurgjia e aortës dhe harkut të aortës ( Operacionet David, Yacoub, Bentall etj)

Disekcionet e aortës

Re-operacionet

Rekonstruktimet e Aneurizmave ( zgjerimet) në zemër

Trombembolit pulmonale

Implantimi i Pacemaker ,AICD

Diplomat dhe Licencat