Edukimi:

1969-1977 Shkolla fillore Bajram Curri Sllatinë

1977- 1979 Gjimnazi Xhevdet Doda Prishtinë

1979-1981 Shkolla e Mesme – Biologji – Kimi

1982/83-1990 Fakulteti i Mjekësisë /Rumani

1991-1993 Kurs Intensiv i gjuhës Gjermane me Diplomë të “Gothe Institut Berlin”

1994/95-1999 Qendra Kardiokirurgjike nel Lahr- Gjermani

1999/2003 Qendra Gjermane e Zemrës – Berlin ( German Heart Institut Berlin ) – Gjermani

2003-2004 Qendra e Zemrës Sanna Cottbus – Gjermani

2004-2013 Qendra kardiokirurgjike Mediclin Lahr – Gjermani

Prej 01.04.2013 Shef i Kardiokirurgjisë në Spitalin Amerikan Tiranë

Trajnime:

1996 Leibzig\ Gjermani;, 1998 Hamburg\ Gjermani;2001 Hamburg \Gjermani; 2002 Berlin ; 2003 Cottbus\Gjermani;,2003 Leibzig\ Gjermani;2004 Berlin\ Gjermani;, 2006 Zurrich\ Zvicer; 2007 Basel\ Zvicer;, 2007 ne BUCURESTI Rumani/ 2008 Bergamo \Itali: 2008 Koln\ Gjermani;, 2010 Munchen\ Gjermani; 2012 Munchen \Gjermani…..

Kirurgjitë:
1. Bypassi Koronar
Bypass “OFF Pump”, ( pa makinën Zemër Mushkëri ) dhe vetëm me Arterie
Bypass Mini-invasive ( MIDCAB)

2. Kirurgji e valvulës së aortës—Mimimal Invaziv
Valvule Biologjike pa unazë
Zëvendësim edhe me Protezën Freestyle
Riparim, Rekonstruksion

3. Kirurgji e valvulës Mitrale
Riparim, Rekonstuksion
Zëvendësim

4. Kirurgjia e valvulës Trikuspidale
Riparim, rikonstruksion
Zëvendësim

5. Kirurgia e Aortës
Aneurizma
Disekacioni i Aortës

6. Veset e lindura si ASD, VSD …..etj
7. Trajtimi i Mediastinitit ( infekcion postoperative) , rikonstruksion plastic
8. Pace Maker
9. AICD
10. Trajtim i pacientëve me risk të lartë, Diabetik, Obez
11. Mbajtja në jetë me qarkullim Extrakorporal, (IABP, ECMO, …..
12. Trajtim dhe operim i pacientëve me insuficiencë të lartë kardiake

Diplomat dhe Licencat