Dr. med. Arben Kojqiqi

Kardiokirurg - Kirurg Torakal

 

 

ARBEN KOJQIQI MD. MSc. MRCS. FRCSEd (C-Th)

Konsulent Kirurg Kardiotorakal

Shef i Departamentit të Kirurgjisë Kardiotorakike

Edukimi:

Qershor 1988: Shkolla e Mesme Mjekësore – Republika Federale e Jugosllavisë – Ministria e Arsimit Qershor 1988.

Shtator 1990 – 1996: Diploma e licencës së mjekut – Universiteti “Luliu Hatieganu” Universiteti i Mjekësisë dhe Farmacisë “Cluj-Napoca”, Rumani.

Jan 1997: Njoftim për provimin e diplomës së liçencës – Universiteti i Mjekësisë në Beograd, Beograd, Jugosllavi.

Qershor 2000: Provimi IELTS – Universiteti” Westminster”.

Prill 2002: IELTS – Universiteti i Kembrixhit.

Shtator 2001 – Mars 2001: Provimi PLAB I & II – Këshilli i Përgjithshëm Mjekësor

Shtator 2004: Provimi MRCS – Kolegji Mbretëror i Kirurgëve të Anglisë

Shkurt 2005: Pjesa II e provimit të MRCS (Viva dhe Komponenti Klinik) – Kolegji Mbretëror i Kirurgëve të Edinburgh.

Qershor 2010: Ekzaminues kirurgjikal, Provimi Përfundimtar i Studentëve, MBBS në University College London.

Korrik 2013: FRCS (C-Th) Kolegji Mbretëror i Kirurgëve të Edinburgh.

Shtator 2013: Këshilltar Shkencor për Z. E. Zane, Diplomë Master, Punim Diplome, Universiteti Mjekësor i Tiranës, Shqipëri.

Eksperienca profesionale:

Shtator 1996 – Shtator 1998: Zyrtar i Lartë i Shtëpisë (ekuivalent) në Qendrën Klinike Universitare të Kirurgjisë së Përgjithshme dhe Ortopedisë në Kosovë, Prishtinë.

Dhjetor 1999 – Nëntor 2002: Oficer i Lartë i Shtëpisë së Nderit në Kirurgjinë Kardiotorakike Spitali “Royal Free”, Londër.

Dhjetor 2002 – Korrik 2005: Zyrtar i Lartë i Shtëpisë në Kirugjinë Kardiotorakike Spitali i Zemrës, UCLH.

Nëntor 2005 – Mars 2006: Zyrtar i Lartë i Shtëpisë (shkalla e Mirëbesimit) në Kirurgjinë Kardiotorakike. Spitali i Zemrës, UCLH.

Prill 2006 – Jan 2011: Kirurg i transplantit të Zemrës dhe Mushkrive “Spitali i Zemrës”, UCLH, Londër.

Jan 2011 – Jan 2012: Kirurg i transplantit të Zemrës dhe Mëlçisë Spitali “Papworth”, Universiteti i Kembrixhit.

Shkurt 2012 – Tetor 2012: Kirurg Kardiotorakal Spitali John Radcliffe, Oxford.

2013: Kirurg Kardiotorakal Spitali i Zemrës, Kolegji Universitar, Londër.

Prill 2013: Kirurg Konsulent Kardiotorakal – Shef i Departamentit të Kirurgjisë Kardio-Torakike Spitali Amerikan 3, Tiranë, Shqipëri.

Jan 2018: Anëtar i Bordit Redaktues, Revista Kardiologji e KE, ICMJE.

Trajnimet, Kongreset dhe Kualifikimet: Dhjetor 2002 – Gusht 2008: Trajnuar për Kirurgji Kardiotorakike në Spitalin e Zemrës, UCLH.

Mars 2004: Aftësi themelore kirurgjikale -Kursi praktik Kolegji Mbretëror i Kirurgëve të Anglisë.

Qershor 2005: Mbështetje e Avancuar nga Jeta e Traumës – Kurs Praktik, Kolegji Mbretëror i Kirurgëve të Anglisë.

Mars 2009: Kursi Kardiotorakik, Niveli A EACTS, Shkolla Bergamo.

Tetor 2009: Simpoziumi i Londrës në Kirurgjinë e Valvulave Aortike.

Shtator 2010: Kursi i Rishikimit të Birminghamit në Kirurgjinë Kardiotorakike Birmingham

Tetor 2010: Kursi i Kirurgjisë Torakale të Asistuar nga Video Instituti Evropian i Kirurgjisë, Hamburg, Gjermani.

Tetor 2010: Ulja e humbjes së gjakut në Kirurgjinë Aortale në Vjenë, Austri

Tetor 2010: Spitalet e Kolegjit Universitar në Ditën e Trajnimit të Auditit.

Nëntor 2010: Kirurgjia Kardiotorakike e Zbatuar për Shkencat Themelore, RCSEd.

2011-2012: Trajnuar për transplantin e zemrës dhe mushkërive dhe pajisjeve mekanike të asistuara Spitali Papworth, Universiteti i Kembrixhit.

Shkurt 2011: Trajnimi Kirurgjik i Zemrës II, Spitali Papworth, Universiteti i Kembrixhit.

Maj 2011: Shqyrtimi bazë në Kirurgjinë Kardiotorakike, Londër.

Dhjetor 2011: Trajnim për Autopsinë e Aortës. Spitali Brompton, Londër.

Shkurt 2012: BLS – Ndihma Themelore për Jetën, Londër.

Mars 2012: Takimi Vjetor i Shoqërisë Kardiotorakike, Manchester.

Prill 2012: Kirurgjia e Valvulave të Aortës, Kursi Praktik, Leeds.

Prill 2012: Shoqata Amerikane për Kirurgji torakale, San Francisko.

Prill 2012: Simpoziumi i Aortës, AATS, New York.

Korrik 2012: Kirurgjia Kardiake, Ndihma e Avancuar e Jetës, EACTS Spitalet e Universitetit Oxford, Spitali John Radcliffe, Oxford

Shtator 2012: Kursi i Rishikimit të Birminghamit, Birmingham.

Shtator 2013: Organizator i kursit të parë TOE, me UCLH, Tiranë, Shqipëri.

Tetor 2014: Organizator i kursit të dytë TOE, me UCLH, Tiranë, Shqipëri.

Prill 2015: Sekretar i Përgjithshëm dhe anëtar shkencor i Kongresit të parë Ndërkombëtar të Mjekësisë në Tiranë, Shqipëri.

Shtator 2016: Anëtar Shkencor dhe Sesion i Kirurgjisë Kardiake Kryesues, II International Kongresi Mjekësor në Tiranë, Shqipëri.

Nëntor 2017: Anëtar shkencor dhe Kryetar, Sesioni i Kirurgjisë Kardiake, Kongresi III i Mjekësisë në Tiranë, Shqipëri.

Jan 2018: Anëtar i Bordit Redaktues, Revista Kardiologji e KE, ICMJE Prill 2018: Shoqata Amerikane për Kirurgjinë torakale, San Diego, USA

Prill 2018: Simpoziumi i Valvulave të Aortës, AATS, New York.

Tetor 2018: Organizuesi dhe Kryetari i Simpoziumit Kardiotorakik, Revaskularizimi Kirurgjik i Miokardit, Pompa Ndezëse dhe Heqëse CABG

Prezantimet dhe publikimet:

1994-1996: Studimi i arteriopatisë së gjymtyrëve të poshtme, aspekteve klinike, radiologjike dhe angiografike në trombangeitis obliterans- Sëmundja “Burger”. (Gradë MD) Departamenti i Radiologjisë, Cluj, Rumani. Ky studim u paraqit në Deanery të Universitetit të Mjekësisë.

Qershor 2011: Parametrat e bypioneve kardiopulmonare dhe lëndimi ishemik i rrugëve të frymëmarrjes në pacientin me transplantim të mushkërive. Spitali Papworth, Universiteti i Kembrixhit.

Mars 2012: Teknikat e mbrojtjes së miokardit në Kirurgjinë Kardiake, (prezantim për regjistruesit kirurgjikal) Spitali John Radcliffe, Universiteti i Oksfordit.

Prill 2012: Transferimi me zgjedhje nga bypass-i kardiopulmonar në mbështetjen e pompës centrifugale në kirurgji kardiake me rrezik shumë të lartë. Takimi Vjetor i Përbashkët ACTA-SCTS, Mançester.

Janar 2013: Kirurgjia e Valvulës Mitral Spitali i Zemrës, UCLH.

Shkurt 2013: Kirurgjia e Valvulave Aortale – Zgjedhja e protezave Spitali i Zemrës, UCLH.

2013: Bypass koronar, Kirurgji jashtë pompës. Botuar në American Medical Medical Journal, Vital, fq. 14-15.

Mars 2013: Zgjedhja e përcjellësve në Bypass Arterie Koronare Grafting The Hospital Hospital, UCLH.

Maj 2013: Valvula biologjike, trajtimi i stenozës së valvulës aortale, botuar në Journal Journal Elegance, fq 86.

Qershor 2013: Operacioni Bypas Koronar, Rrahja e Procedurës së Zemrës, Botuar në Revistën Mjekësore Elegance, fq 88-89.

2014: Stent apo bypass? Botuar në American Hospital Medical Journal, Vital, fq.128-130.

2015: Pneumotoraksi, llojet dhe trajtimi kirurgjikal, Botuar në American Hospital Medical Journal, Vital, fq 40-43.

2016: Kirurgjia kardiake: A janë të nevojshme gjithmonë produktet e gjakut? (Kryetar dhe Prezantues) Kongresi Ndërkombëtar i Mjekësisë 2 në Shqipëri, Tiranë.

2016: Efektet e Trasylol në funksionimin e veshkave tek pacientët pas operacionit. Paraqitur në IMCA Ky është një studim retrospektiv i 2300 pacientëve që iu nënshtruan operacionit në zemër.

2017: Gjakderdhje në operacionin kardiak dhe sindromën e mbajtur të gjakut (Kryetar dhe prezantues) Kongresi Ndërkombëtar i Mjekësisë 3 në Shqipëri, Tiranë.

Korrik 2017: Ndërlikimet Neurologjike të On-Pump kundrejt Off-Pump Kirurgjisë Artizanale Bypass Graft, Botuar në International Journal of Science and Research (IJSR) 6 (7): 2174-2177.

2018: Heqja e fibromës gjigande të vetmuar të pleurit nga një pacient në terapinë e oksigjenit. Pulmonologjia dhe mjekësia e frymëmarrjes EC 846-849.

2018: Korrigjimi kirurgjikal i atriumit të vetëm pas aborteve spontane, Gazeta e Sëmundjeve Kardiovaskulare & Diagnostifikimi, Vëllimi 7, Issue.

Shtator 2018: Anestezi për thymektominë në myasthenia gravis të mitur (JMG), ESPA / IAPA, Kongresi i 10-të Evropian për Anesteziologji Pediatrike, Bruksel, Belgjikë.

Tetor 2018: Revaskularizimi kirurgjik i miokardit, teknikë pompë Simpoziumi Kardiotoracik (Kryetar dhe Prezantues) Tiranë, Shqipëri.

2019: Anestezi epidural e kraharorit të lartë në kirurgjinë kardiake si një teknikë e vetme anestezike: Seri prej 12 ndërhyrjesh. Prezantimi i posterit, Kongresi ESA, Vjenë.

Anëtarësia:

Mars 2006: Anëtar i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve të Edinburgh.

Shtator 2007: Anëtar i Shoqatës Evropiane për Kirurgji Kardio-torakale.

Korrik 2013: Anëtar i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve të Edinburgh, Kirurgjisë Kardiotorakike.

Shkurt 2015: Anëtar i Shoqërisë Amerikane të Kirurgjisë torakale.

Qershor 2015: Licencë e plotë në Kirurgjinë Kardiotorakike në Kosovë, Nr: KO-03272-01-79.

Qershor 2015: Leje e plotë në Kirurgjinë Kardiotorakike në Shqipëri, Nr: 2149.

Diplomat dhe Licencat